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LIVINGSTON LAKES CONDOMINIUM ASSN., INC. 

2025 FAQ’s 

  

Q: What are my voting rights as an owner in Livingston Lakes Condominium Assn., Inc?  

A: There are 230 total units, with 230 total votes.  The owner of each unit has one indivisible vote, which 

may be cast in all matters that require a vote of the owners. Voting rights, along with procedures are 

described in the Bylaws of the Association. NOTE:  Units owned in an LLC, Trust or other corporate 

structure must submit a Voting Certificate to designate an agent or person to vote. 

Q: What restrictions exist in the condominium documents on my right to use my unit?  

A: The unit may be used only for residential use only.  Units shall not be utilized for any commercial 

purposes or uses (other than ancillary home office use in conformance with applicable law).  Other 

restrictions which may be found in the Governing Documents in detail.   

Q: What restrictions exist in the condominium documents on leasing of my unit?  

A: No portion of a Unit, other than an entire Unit may be rented. All leases shall be in writing and be 

approved by the Association. No lease shall be approved for a term of less than thirty (30) days, or a 

single Unit may be leased more than 3 three (3) times in a calendar year. Other restrictions may be 

found in the Association’s Governing Documents.   The Carriage and Coach Homes don’t allow rentals in 

the first year of ownership.  The Garden Homes allow rentals at deed conveyance.   

Q: What percentage of the units in Livingston Lakes are rented.  

A: 20% of the units are occupied by others; either by lease (seasonal or annual) or a family member of 

an owner.   

Q: How much are my assessments to the Association and when are they due?  

A: Assessments are due quarterly January 1st, April 1st, July 1st and October 1st.  Assessments are 

considered late on the 11th day of the month and accrue interest and late fees at 5% of the quarterly 

assessments and are charged interest of 18% per year.  Pursuant Florida Statutes 718.116; Article 3  

Assessments for 2025:  Carriage Homes-$1,590; Coach Homes- $1,459; Garden Homes $1,416 

Q: Are the Neighborhood Associations currently subject to a Special Assessment?   

A: No 

Q: Do I have to be a member in any other association?  

A: No.  The neighborhood associations have merged budgets and governed under Livingston Lakes 

Condominium Association, Inc.  There is one single assessment, which is imposed per neighborhood. 

Carriage Home; 2 Car Garage, Coach Homes; 1 Car Garage, Garden Homes; Parking Lot. 

Q. Are units governed by the neighborhood associations?  
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A: Yes.  Carriage, Coach and Garden homes all have their own sets of Governing Documents, but 

Governed under the By-Laws for Livingston Lakes Condo Association, Inc.   

Q: Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used facilities? If so, 

how much am I obligated to pay annually?  

A: No, expense for the onsite amenities, gate access and other common area expenses are included in 

the quarterly assessments to the respective neighborhood association, billed under Livingston Lakes 

Condominium Assn., Inc.  

Q: Is the condominium association or other mandatory membership association involved in any court 

cases in which it may face liability more than $100,000? If so, identify each such case.  

Q. Are any of the units in a Flood Plain?  

A: No.  Carriage, Coach and Garden and all 37 Condo buildings are outside of a Flood Plain. 

Q. What is the parking policy?  

A: The Garden homes parking lot is monitored.  Each unit is allowed to park a max of two vehicles in the 

lot. Carriage and Coach have driveways, which are a limited common element exclusive to the unit.  

Permit parking is required in assigned and guest spots in the parking lot. 

Q: What is the pet policy? 

A:  There are no more that two (2) pets allowed.  Restrictions for rottweilers, chows and Pitt-Bulls, Bull 

Terriers.  No reptiles, pot-bellied pigs, livestock or wildlife.  ESA & Service Animals are not considered 

pets.  

Q: What is the parking policy? 

A: There is no Commercial Vehicles, Trailers, Vans, Campers, Boats.  Owner’s parking vehicles in the lot 

are required to provide information related to the vehicle for the sake of obtaining access a gate access 

device and parking permit.  There are no golf carts or other low speed vehicles allowed, unless at the 

direction of the Association related to maintenance, repair or other reasons as may deemed necessary.  

Exempt from restriction are electric personal mobility devices as defined in Section 316.003(83) of the 

Florida Statutes.   

THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY IN NATURE. A PROSPECTIVE PURCHASER 

SHOULD REFER TO ALL REFERENCES, EXHIBITS HERETO, THE SALES CONTRACT, AND GOVERNING 

DOCUMENTS AND OR ANY AMENDMENTS, WHICH MAY HAVE BEEN RECORDED OR AMENDED FROM 

TIME TO TIME.   


